09 februari 2008

Rönnebäck i fantastiskt skick

Så är man hemma igen efter en sväng till golfmässan i Malmö och en underbar runda på Rönnebäcks GK, i ett sanslöst fint skick, där bollträffen emellanåt var ganska trevlig och scoren blev klart godkända 77 med en "fuldropp" när min boll försvann oförklarligt.

Det är mäkta imponerande att komma till en svensk golfbana i början på februari och mötas inte bara av ett öppet kansli utan även av en bana som inte skulle skämmas för sig någon gång under hela året, även om den såklart inte är riktigt "vässad".

Bra rull på greenerna och hål som skurits för inte alltför länge sedan - tacksamt eftersom de något mjuka greenerna säkert annars skulle bli hoppiga kring hålen.

Tummen upp för arbetena på elvan, men jag vidhåller att banans svaghet är just hålen åtta till elva (och kanske 13) där höjskillnaderna gör att hålen känns lite "tillgjorda". Det är inte alls otrevligt att spela dem (jo, möjligtvis åttan där jag alltid får stryk ... 8) men det känns som om några "hedhål" bredvid 14 och 15 kunde ha varit roligare.

Ett besök rekommenderas varmt. 300 kronor i greenfee är särdeles prisvärt.

Inga kommentarer: