05 januari 2007

Förstöra en bra dag ...

Tänk att det kan vara så outhärdligt att spela golf ibland. Golf som ju är det roligaste man kan syssla med.

Idag var det dock inget sug efter golfen. Enda anledningen till att jag ändå åkte ut till Halmstad GK var att jag lovat utgöra den fjärde mannen i en fyrboll.

Väl på plats visade det sig att vi ändå bara blev tre, att greenfee var 300:- (rätt långt från prisvärt med tanke på vilket skick Södra banan var i) och att det var slagmatta påbjudet.

Att spela golf utan inspiration och fokusering är inte heller enkelt och inte blev det bättre av att det visade sig vara enormt mycket dagg på greenerna. Det enda som var riktigt bra, förutom sällskapet, var vädret.

Med en strålande sol från klar himmel, i princip ingen vind alls och en temperatur som gjorde att överdragskläderna fick åka av fortare än kvickt skulle det lika gärna kunnat vara 5 april som 5 januari.

Spelet var inget att yvas över idag. Dels för att jag inte lade manken till och dels för att det var stört omöjligt att få ordning på puttningen på de daggiga greenerna. Synd att förstöra en så fin dag med så dålig golf.

Stryk i Köpenhamnaren med 10-8-0 (eller något åt det hållet) var rejält i underkant när de riktigt bra slag jag slog inte gav någon utdelning alls och de dåliga slagen kostade direkt.

Efter rundan var det bara att betala bettet och efter en lätt klantig vurpa på parkeringen bege sig hemåt till en god måltid i form av panerad fisk, stuvad spenat och kokt potatis. Mums.

Nu gäller det bara att bita ihop och hoppas att mattheten och huvudvärken som smygit sig på inte leder till någon värre sjukdom. På måndag är det ju dags för Spanienresan.

Inga kommentarer: