04 november 2006

Trist avslutning för Barth på Costa Ballena

Per Barth, som inledde så briljant med 64-69 på Costa Ballena missade chansen att ta sig vidare till ET-kvalets tredje steg med två slag sedan han följt upp sina två fina första rundor med 76-73.

För Per, som varit sprudlande glad de två första dagarna, blir det nu att sikta in sig på en ny säsong på Telia-touren och kanske något gästspel på någon större tour.

Spelet finns där, men som i så många andra fall är det tillfälligheter som avgör och när Per hade en "off day" igår blev det 76, vilket säkert satt kvar i huvudet när han behövde hämta in två slag idag och inte kunde få ihop något bättre än 73.

Förhoppningsvis kan han lära av det här och gå vidare stärkt av en ny erfarenhet - han har ju tiden för sig och nästa år kan vi hoppas på ett bättre resultat.

Finske amatören Antti Ahokas vann steg 2 på Costa Ballena med rundorna 71-66-68-68 och de svenskar som gick vidare var Fredrik Orest (-11, T8) och Petter Bocian (-8, T17). Petter var en av åtta spelare på åtta under par som fick spela särspel om de sista platserna. Mattias Damberg åkte ut först medan en av de tre spelare som gjorde Petter sällskap till San Roque var Notah Begay III, med fyra PGA-toursegrar på meritlistan.

//Rolf Henningsson mailade och berättade att Barths placering bland de 5 bästa i Nordic League (har för mig att detta är Telia-touren samt de danska och norska tourerna) berättigar till kategori 10 på Challengetouren 2007 - vilket lär ge honom en plats i de flesta tävlingarna. Personligen tycker jag att Barth bör se sig om efter möjlighet till sponsorinbjudningar till någon/några ET-tävlingar - kanske hans något äldre klubbkamrat kan hjälpa till där?

Tack iaf Rolf för ditt mail, roligt att se att det finns folk där ute som läser det man skriver - och som dessutom har vett nog att höra av sig med fakta när jag själv missat något.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har aldrig sett din sida förut, men tyckte det var intressant och kul att läsa lite blandade rader om golf.
Keep it up!

/Petter Bocian, Finspångs GK

Puttaren sa...

Oj, det var fint besök minsann.

Tackar, tackar.